Най-ефективните упражнения за отслабване

За хармонична фигура ви е необходима не само диета, трябва да изберете най-ефективните упражнения за отслабване. Но не забравяйте, че е много важно да ги приемате балансирано, за да оцените реалните възможности. Понякога най-простите упражнения за отслабване дават най-добрия резултат, дори и само защото е по-лесно за човек да се научи как да ги изпълнява правилно. Много зависи от това какъв начин на живот води човек като цяло. Така че в същото време диетата и упражненията за отслабване дават максимален ефект. Строгата диета и силовите тренировки обаче не са съвместими, което вече налага ограничения и принуждава човек да търси други методи. Помислете какви упражнения да правите, за да отслабнете в един или друг случай.

упражнения за отслабване

Упражнения за начинаещи

Експертите препоръчват да избирате прости комплекси за всеки ден, особено ако човек няма специална физическа годност. Защо не затрудните нещата? Тъй като твърде сложните задачи намаляват мотивацията за по-нататъшни упражнения, да не говорим за факта, че мускулите, които не са свикнали с подобни натоварвания, могат да се възпалят и наранят.

Много зависи от това колко време през деня се отделя на спорт. Ако ходенето на фитнес изобщо не работи, тогава можете да правите упражненията в офиса. Такива движения за отслабване могат да се извършват от начинаещ. И някои могат да бъдат направени дори незабелязани от други. Например, можете със сила да придърпате стомаха си (за укрепване на коремните мускули), можете периодично да напрягате задните части, без дори да ставате от масата. Какви други упражнения могат да се правят в офиса? Дори малките клекове се считат за достатъчно ефективни (достатъчно е да правите 10-15 пъти на всеки два часа). Някои експерти смятат, че огъването и отпиването (с усилие) трябва да се прави. След това можете лесно да масажирате врата си, за да увеличите притока на кръв. Разбира се, ако властите гледат на подобни комплекси от упражнения за отслабване на работното място снизходително.

Подобни тренировки могат да се правят у дома. Освен това в този случай ежедневните упражнения за отслабване могат да се изпълняват на голяма топка - фитбол. В този случай той играе същата роля като офис стол, можете да разчитате на него. С него можете да извършвате както вечерни, така и сутрешни упражнения за отслабване, като отделяте около 20 минути за тях. С течение на времето можете да увеличите продължителността им до половин час, като отгатнете интервала между тях и храненето, така че да е поне час. Всеки път тези физически упражнения за отслабване трябва да се завършват със стречинг - стречинг. Изпълнява се и при седене на фитбол, като се поддържа правилната стойка и се правят леки наклони на тялото в различни посоки.

Дори и в такава съкратена форма, такива упражнения за отслабване за една седмица могат да намалят теглото с 1 кг, при условие че храненето също е правилно.

Силови упражнения за отслабване: планк с модификации

Има различни методи за отслабване. Въпреки това е малко вероятно нещо да се сравни със силови тренировки по отношение на ефективност. Това са упражнения за бързо отслабване. Те се изпълняват с помощта на допълнителни черупки. Въпреки че има някои упражнения, които не изискват нищо друго. Например, това е класическа дъска. Това е името на универсалното статично упражнение. Подходящо е за тези, които по някаква причина не могат редовно да ходят на фитнес, но искат да отслабнат. Планк има две предимства – не отнема много време и е много ефективно упражнение.

Защо тя осигурява загуба на тегло? Тъй като в процеса на неговото изпълнение всички мускули работят, въпреки че най-голямото натоварване пада, може би, върху коремните мускули и задните части. На първо място, мастните натрупвания напускат долната част на корема и едва след това талията започва да намалява, тъй като страничните мускули също участват. За да постигнете най-добри резултати, е необходимо да дърпате стомаха по време на упражненията.

Важна е и работата на глутеалните мускули. Това ви позволява да се отървете от целулита и да стегнете добре формата. Да, и мускулите на краката включват почти всичко, от прасците до бедрата, така че краката също стават по-тънки. И накрая, това упражнение, въпреки че не допринася за загубата на тегло на ръцете, но отпуснатото изчезва и те изглеждат по-привлекателни.

Класическата версия на планка изглежда така: стойка в легнало положение (изпълнена върху твърда повърхност или постелка за йога, референтните точки са чорапи и лакти), след което трябва да се облегнете на предмишниците си, докато главата ви трябва да е в една линия с гръбначния стълб, но не трябва да гледате нагоре, а надолу. Важно е да следите положението на гърба, така че той да е прав и долната част на гърба да не се извива. Краката също трябва да останат прави. Освен това, колкото по-близо се преместват краката, толкова по-трудно ще бъде да го изпълните, което ще увеличи ефективността. Тук в такова напрегнато положение (а коремните мускули също трябва да са напрегнати) трябва да останете за известно време - в началото до този момент тялото ще трепери от пренапрежение.

Това упражнение трябва да се прави всеки ден. Препоръчително е да започнете с 20-30 секунди, в зависимост от нивото на физическа подготовка. Постепенно трябва да увеличите продължителността на упражнението. С течение на времето можете да достигнете до 120 секунди. И можете да промените упражнението. За да направите това, от тази позиция, без да си помагате с краката, обиколете стаята 3 пъти.

Най-добрите упражнения за отслабване се изпълняват с дъмбели, тоест с тежести. Това може да е вече споменатата лента, само че в този случай ръцете се опират в пода, без да се освобождават дъмбелите. Тъй като такава тренировка ще изглежда по-лесна всеки ден, ще бъде възможно да я усложните, като последователно повдигате ръцете си с дъмбели, огъвате ги в лакътя и се задържате в това положение за 2 секунди. По принцип всички тези упражнения за отслабване на цялото тяло. И как да се отървете от "натрупвания" в която и да е проблемна област?

Какво трябва да се направи, за да отслабнете телетата?

Случва се при достатъчно тонизирана фигура краката да изглеждат дебели поради пълни прасци. В такива случаи упражненията за отслабване не трябва да са мощни, тъй като в този случай краката ще бъдат напомпани, докато няма да изглеждат слаби, да не говорим за факта, че могат да се появят нежелани дисбаланси. В допълнение, такива класове трябва да включват общи упражнения за отслабване. Тогава обучението ще бъде хармонично. В този смисъл много йога асани са много полезни. Те повишават еластичността на мускулите като цяло, укрепват гърба и правят краката по-стройни.

Ако обичайните упражнения за отслабване се правят с интензивно темпо, тогава за прасците се избира по-нежен вариант. Правят се няколко подхода с определени прекъсвания, за да няма конвулсии и други нежелани последствия. От допълнително спортно оборудване можете да използвате вече споменатата фитбол или степ платформа, която у дома може да бъде заменена със стабилна малка пейка.

Освен това

Разтягането е важно упражнение – класическа крачка напред, ръцете се опират на дупето, кракът се сгъва бавно, а другият крак лежи здраво на пода. Те остават в това положение за 30 секунди, след което сменят крака. Класическият „велосипед" е не по-малко полезен - в легнало положение, със свити в коленете крака, те имитират движения като при каране на велосипед. Не забравяйте да издърпате чорапите си към себе си. Когато използвате платформа за степ, можете да я изкачвате като обикновена стъпка, като същевременно поставяте краката си по различни начини, прави и диагонално, за да използвате повече мускули и да тренирате крака си едновременно, това ще подобри кръвообращението.

Редовното ходене на място и клякания също могат да бъдат включени в такава програма за домашни упражнения. С течение на времето това ще отнеме не 20 минути, а половин час, но това ще помогне за постоянно поддържане на форма, подобряване на кръвообращението и избягване на разширени вени, да не говорим за отслабване на краката, което само по себе си е приятен резултат.