Отслабнете в 3 стъпки. Как да влезете във форма за Нова година за 1 месец

Четири седмици преди Нова година: достатъчно време да работите върху себе си. Всеки спортен проблем започва със здравето и през този период ще свалите 20 килограма. В същото време, ако забравите за оправданията и работите усилено, ще можете да се чувствате комфортно в една и съща рокля или лесно да закопчаете коварно летящо копче на панталона си.

загуба на тегло в 3 стъпки на месец

Можете да приемете препоръките като наказание или да повярвате в себе си и да разберете: няма нищо сложно. Само за четири седмици забравяме за генетиката, наследствеността, широките кости и апатията. Не се притеснявайте: през януари ще ви кажем как да се рехабилитирате и да се върнете във форма след маси, пълни с новогодишни ястия.

Започнете да ядете

Чували сте за опасностите от диетата с ниско съдържание на въглехидрати, разбивки, откати, десетки пъти, но може би си мислите: във вашия случай ще се получи. Повярвай ми, не. Тялото е по-умно и пак ще вземе своето: помислете дали си заслужава. Няколко дни ще седите на ябълки и кефир, но щом тялото даде сигнал, ще започнете да ядете, без да спирате. Още по-лошото е да нарушите хормоналния баланс, който не може да бъде коригиран само чрез диета и спорт.

яденето на правилните храни за отслабване често

Яжте по-често, но не захар, кифлички, бонбони и вино. Обучете се да закусите, ако още не го направите. Каша с вкусно мляко, препечен хляб с авокадо, извара или риба, мюсли. За обяд - пиле, пуйка, риба или гарнитура със салата. Вечеря - протеини и фибри, които трябва да са задължителни в хладилника.

Именно зелените зеленчуци и салати са от съществено значение за здравословното, ефективно храносмилане и отслабването. Фибрите са храна за здравословна чревна микрофлора. Именно тя предотвратява появата на глад, ограничава преяждането.

Носете заедно със себе си леки закуски в случай на глад: ябълки, нарязани зеленчуци, ядки, протеинови блокчета или органични барове. Това ще ви попречи да отидете в хранителния магазин гладни да си купите 700 калории шоколадово блокче или кок.

И най-важното: увеличете количеството консумирана вода до два литра или повече, ако ви е удобно.

Нормализирайте съня

Правилният и висококачествен сън придава жизненост и сила, тялото се чувства „в безопасност", а вие се чувствате отпочинали. Това помага на метаболизма и предотвратява отлагането на излишни отлагания отстрани.

Коректният и висококачествен сън е условие за отслабване

Трябва да си легнете преди полунощ, за предпочитане по-рано. Мелатонинът, хормон, отговорен за съня, прави чудеса за тялото и наднорменото тегло. Също така, по време на сън, вътрешните органи и процеси продължават да работят, по време на което мазнините се унищожават за съхранение на енергия.

Ход

Единственото, което работи при отслабването, е калориен дефицит, който консумирате по-малко, отколкото изразходвате. Поставете цели и темпото си. Ходете час след закуска и час преди лягане, заменете ходенето за транспорт, когато е възможно.

заменете пътуванията с ходене за отслабване

Тренирайте у дома, опитайте йога или стречинг, напуснете офиса за кафе-пауза, запишете се за един месец във фитнеса. Да, навън през деня вече е тъмно и е трудно да се принудите дори да направите закуска - още по-малко да си представите, че се качвате на бягаща пътека. Затова вашата мотивация и въпросът за приоритетите са включени тук: оставете всичко, както е, включително предишния външен вид, или преодолейте мързела и започнете с каквато и да е дейност. Предизвикайте себе си да имате повече движение от обикновено.

правете йога или гимнастика у дома за отслабване

Ако все още имате сила и желание, запишете се за масаж, отидете в банята, поработете върху стойката или лицето си.